Mesut Büfe

Ayvalık tostu
Ayvalık tostu
Ayvalık tostu

Tost hesaplı bir yemek arayışında olan herkesin ilk tercihlerinden biridir. Onlarca çeşidi vardır. Kaşarlı, sucuklu, yengen, dilli kaşarlı derken çikolatalı muzluya kadar gider. Arada Ayvalık tostu gibi marka haline gelen çeşitleri de vardır. Özel Ayvalık ekmeğinin arasına peynir, sosis, sucuk, turşu, mayonez, ketçap ve domates konularak yapılan Ayvalık tostu Ali Dutlu tarafından icat edilmiş. Kısa sürede tüm ülkeye yayılan bu tostun mucidi olan Ali Bey 2012 yılında vefat etmiş ama icat ettiği tost hala milyonlarca insan tarafından severek yeniliyor.

Peki Ayvalık’a geldiniz ve Ayvalık tostu yemek istiyorsunuz. Nereye gideceksiniz? Tostçular Çarşısı’na. Evet burada tostçular çarşısı diye bir yer var. Sahilde gezi teknelerinin kalktığı yerin tam karşısında bütün tostçular bir araya toplanmış, yan yana hizmet veriyorlar. Neden diye sormayın,nedenini onlar da bilmiyorlar. Bunların arasından elbette sıyrılan ve isim yapanlar var. Mesut Büfe de bunlardan biri. 25 yıldır Ayvalık tostu yapıyorlar.

Ayvalık tostu
Tost için hazırlık

Mesut Büfe’ye gelip karışık tostunuzu istediğinizde öncelikle masaya bir paket ıslak mendil geliyor. Zira Ayvalıklı olmayan kimsenin döküp saçmadan bu tostu bitiremeyeğini söylüyorlar. Tost siparişin ardından kısa sürede hazır oluyor. Görüntüsü itibariyle hakikaten döküp saçmadan yemesi zor olacak gibi görünüyor. Malzemesi bol, ekmeği çıtır çıtır. Ketçap ve mayonezi de bol olunca o mendil masaya neden geliyor anlıyorsunuz.

Mesut Büfe
Mesut Büfe

Ayvalık’a gidip Ayvalık tostu yemeden geri gelinmez. O yüzden Tostçular Çarşı’na gidin ve Mesut Büfe’den karışık bir Ayvalık tostu yiyin. Sonra da Ayvalık dışında yediklerinizle kıyaslamasını yapın.

Mesut Büfe:

Adres: Tostçular Çarşısı, Ayvalık.

Telefon: (0266) 312 69 77

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir