Emin Baba Dürüm Evi

Emin Baba Adana kebap
Emin Baba Adana kebap
Emin Baba Dürüm Evi

Uzun bir aradan sonra yepyeni bir mekanla karşınızdayım sevgili halkgurmeleri. Bu sefer İstanbul’da iyi Adana kebap yenebilecek bir mekanın peşindeydim. Bir arkadaşımın tavsiyesiyle gittiğim Emin Baba Dürüm Evi araştırmalarımın güzel bir meyvesi oldu. Hem güzel bir kebap yedim hem de müşterisini velinimet olarak gören güzel insanlarla tanıştım. Emin Baba 1999 yılında Gülbağ’da kendi deyimleriyle derme çatma bir dükkanda bu işi yapmaya başlamış. Gördüğü ilgi sayesinde 2008 yılında Ortaklar Caddesi şubesini açmış. Bundan kısa süre sonra merkezi hemen arkasındaki daha büyük bir yere taşımış. Son olarak da Beykent şubesi açılmış. Ancak bu büyüme kalitesini etkilememiş. Çünkü burası hala bir aile şirketi. 

Emin Baba’ya gidince her ne kadar dürüm yemek niyetiyle gitmiş olsam da masaya oturunca açlık baskın geldi ve porsiyon Adana kebap siparişi verdim. Siparişimin ardından masaya önce ikramlar geldi. Yani dürüm için turşu, porsiyon Adana kebap için ise salata, acılı ezme, patlıcan ezmesi ve karışık turşu. Bunların hepsi gerçekten güzel hazırlanmış. Ben dayanamayıp ufak ufak bunları atıştırmaya başlarken Adana kebabım da çoktan kor ateşin üstünde pişmeye başlamıştı.  Neyse ki fazla beklemeden yanında kebabın yağına bastırılmış lavaşlar ve bulgur pilavı eşliğindeki kebabım önüme geldi. Önce araya ezmeyi, soğanı vesaireyi karşıtırmadan doğrudan bir parça kebap attım ağzıma. Tadı gerçekten de anlatıldığı gibi iyiydi. Sorduğumda kaliteyi ve standardı tutturabilmek için etlerini kendilerinin seçerek aldıklarını söylediler. Yani kasap o gün ne getirse onu kullanmıyorlar. Kebapların yapımında Trakya, Afyon, Balıkesir gibi değişik yörelerin kuzularını kullanıyorlar. Ancak İstanbul’da çoğu kişiye %100 kuzu etinden yapılmış bir kebap ağır geldiği için mecburen dana eti karıştırıyorlarmış. Benim tercihim elbette saf  kuzu eti olurdu ancak kuzu etinin pek çok insana gerek tadı, gerek kokusuyla ağır geldiği de bir gerçek. Neyse ki Emin Baba’nın Adana kebabı lezzetiyle bunu fazla aratmıyor. Hele ki yanında gelen lavaşın içine ezme ve soğan eşliğinde konulup da yenildiğinde. Bu arada kebapla beraber gelen bulgur pilavını da es geçmemenizi tavsiye ederim. Kebapla ilgili tek şikayetim 1 porsiyonla doyamadığım için keşke kebabın gramajı biraz daha fazla olsaydı oldu. Ancak et fiyatlarının sürekli olarak artarak tavan yaptığı bir ortamda hem uygun fiyat, hem kalite, hem de de bol porsiyon  talep etmek elbette zor.

İkramlar

Sonuç olarak ben Emin Baba Dürüm Evi’nden mutlu olarak ayrıldım. Önümüzdeki ziyaretlerimde dürümünü ve ciğerini de denemeyi de aklıma koydum. Size de kebap ve dürümü seviyorsanız Emin Baba’nın 3 şubesinden herhangi birine uğramanızı tavsiye ediyorum. Emin Baba’da Adana ve Urfa haricinde tavuk şiş, çöp şiş, kuzu şiş, kanat, Beyti, patlıcanlı, domatesli ve karışık kebap da isteyebilirsiniz. Ayrıca burma kadayıf, fırın sütlaç ve Hatay künefesi de bulunmakta.

Acıktım Emin Baba Dürüm Evi:

Merkez: Galataderesi Karanfil Çıkmazı, Yenigün Sok. No:46/A4 Mecidiyeköy, İstanbul (0212) 212 30 00

Ortaklar Cad: Ortaklar Cad. No: 38 Mecidiyeköy, İstanbul (0212) 275 37 62

Beylikdüzü: Adnan Kahveci Mah. Osmanlı Cad. Beykent, Beylikdüzü, İstanbul (0212) 855 54 55

Kebap ve dürümler için fiyat listesi (22/04/2013 tarihinde)

Fiyat listesi

Fiyat listesi 2

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir